AJ ABH 2017 PROGRAM HERMITAGE

Calea Realizarii si Practica Meditativa, cu Ajahn Abhinando, Joi 21 Septembrie ora 19:00,Hermitage

Practica spirituala este o forma de cercetare bazata in experienta– o cercetare in natura  placerii si a durerii,  in natura ignorantei si a intelepciunii. Aceasta nu isi propune un obiectiv undeva in viitorul indepartat ci cauta adevarul experientei din acest moment.

In traditia buddhista Theravada  cercetarea incepe cu investigarea mintii, a emotiei si a fenomenelor conexe– gamele de senzatii fizice constituind baza experientiala. Aceste fenomene sunt prezente în fiecare moment, determinand nu numai sensul dar si tonalitatea emotionala asociata fiecărei clipe, determinand comportamentul si actiunile noastre.

Impreuna cu Ajahn Abhinando vom investiga semnificatiile notiunii de ‘realizare’ in acest context, focalizandu-ne in special pe practica meditativa.

Despre Ajahan Abhinando. Originally from Hamburg, Germany, Ajahn Abhinando is a Theravadin Buddhist monk, with over 25 years experience in the tradition. Currently, he is abbott of the Dhammapala monastery of the Thai Forest tradition under Ajahn Chah. He is the author of several volumes of poetry, notably the bilingual collection entitled ‘When everything is said’ ( http://www.abhayagiri.org/media/books/abhinando_when_everything_is_said_wenn_alles_gesagt_ist.pdf).

 

 

Comments

comments