Despre practica meditatiei interpersonale, 23-24 iulie

id book coverIntrega cale a trezirii, incluzând profunda contribuție a meditației, poate fi complet integrata în relațiile noastre cu ceilalti.

O mare parte a confuziei noastre este manifestata in interacțiunea cu ceilalți. Rațional vorbind, nu ne putem aștepta ca filozofii individualiste și practici solitare să poata analiza în mod direct suferința și confuzia apărute în relația a doi oameni sau într-o societate.

Nici nu ne putem aștepta ca acționând de unii singuri să găsim o modalitate directă prin care să ajungem la o înțelegere mai profundă a acestor  relații.

Aici este nevoie de o practică a meditativa care să inteegreze in mod explicit  relația cu ceilalalt.

Dacă practica noastra ar trebui să ducă la diminuarea confuziei, și inca simtim multă confuzie in relațiile noastre, atunci ar trebui să examinăm indeaproape aceasta practica. Meditația solitară întărește o prezumpție încă ne-examinata: realizarea trezirii este o afacere privată.

Pornind de la această ipoteză construim un anumit tip de cale, cu o anumită direcție și ramuri, care favorizează acțiunile solitare și interiorizate.

Meditația solitara nu poate adresa dinamica aparenta in domeniul interpersonal. Putem vag simți că ceva nu este la locul lui, însă nu ne putem da seama ce lipsește. Nu înțelegem că drumurile ‚personal’ și ‚interpersonal’ sunt interconectate, nici nu știm cât de ușor, chiar elegant, le putem îmbina.

O viziune mai amplă ne este la îndemână. Este așa de simplu.

meditatia-interpers-2016-fin-web

Comments

comments