Cultivarea atentiei constiente in dialog: sedinta introductiva, marti 17 noiembrie

med-inter-fin-a4Introducere in practica Meditatiei Interpersonale
cu G. Petre si Sanda Watt, Marti, 17 noiembrie, orele 18:30 – 21:00

Obiectiv: Introducerea, experimentarea si aprofundarea unei abordari meditative in relatie si in afara. Aici ‘meditatia’ depaseste  sensul de ‘tehnica de concentrare’ sau ‘observare’, dezchizandu-se catre starea naturala de a fi.

Despre Practica: Meditația interpersonală dă naștere adesea unei intimități de o calitate deosebită, greu de pus în cuvinte. Ea este cea mai profundă și vie senzație de apropiere, fiind în  același timp larg deschisă,  atotcuprinzătoare.

Această experiență  devine deplină atunci când este cultivată în practica relațională. Aici, limitele rigide ale egoului încep să se risipească și ceva se schimbă înlăuntrul nostru–  observăm că suntem atinși de energia, de privirea, de cuvintele celuilalt.

Prin meditația interpersonală explorăm nu doar complexitatea ființei relaționale, ci și cultivarea deschiderii. În spațiul prezenței creat de ascultarea profundă regăsim calitatea nealterată a bunătății și compasiunii.

O inimă deschisă ne conduce către înțelegere. Prezența meditativă devine acum Co-Prezență, ceea ce este sinonim cu trezirea.

Detalii program:  Cursul este compus din 4 sesiunii săptămânale și o ședință introductivă de aproximativ 2.5 ore, cuprizănd teorie și practică. Obiectivul este introducerea, experimentarea și aprofundarea unei abordări meditative în relație și în afară.

Aici „meditația” depășește  sensul de „tehnică de concentrare sau observare”, deschizându-se către starea naturală de a fi.

Referința noastră pentru acest program va fi Meditația Interpersonală: Trezirea în Relație de Gregory Kramer (Editura Herald, 2015).

Temele de practică sunt următoarele:

17 noiembrie. (Ședință de introducere) Meditația naturală în relație și în afară. Bazele practicii interpersonale.

19  noiembrie. Conștientizarea stresului interpersonal și posibilitatea eliberării.   Destinderea în corp.

26 noiembrie. Cauzele stresului interpersonal. Prezența emoțiilor. Deschiderea în practică. Arta ascultării profunde.

3 decembrie.  Procesele gândirii și încrederea în ceea ce apare. Prezența cu dialogul interior.

10 decembrie. Practica în dialog: ascultarea profundă, rostirea adevărului.  Integrarea în viața cotidiană.

Cost Program: 200 ron (140 ron, studenți, persoane cu dificultăți financiare)

Locație: Asociatia Alethea – Centrul Anahata

 

 

 

Comments

comments