Meditatie si Dialog Skype cu Dr. Kaisa Puhakka, CIIS

kaisaÎn timpul ultimei noastre întâlniri pe Skype, am explorat cum stilul de viaţă contemporan, înglobat în media digitală, subminează sentimentul de conectare cu mediul înconjurător.

După cum am observat, percepţia de continuitate a lucrurilor și desfășurarea naturală a experienţei umane au fost întrerupte de nevoia de adaptare la lumea mass-mediei digitale, a carui natura este discontinuitatea.

Am mai observat că eforturile noastre inutile de a ne agăţa de continuitate într-un context în care discontinuitatea este o realitate zilnică, nu fac decât să contribuie la anxietatea și disperarea noastră.

De data aceasta, vom explora căi de restaurare a acestei conectări în contextul experienţelor noastre zilnice. Aşa cum vom vedea, cheia restaurării conexiunii este împlinirea (sau realizarea).

Mai întâi vom investiga această împlinire în contextul experienţei meditative, vom vedea cum ne poate elibera aceasta până în punctul de a fi prezenţi şi conectaţi la fluxul de impermanenţă, fără a depune vreun efort.

Apoi vom explora pe baza aceluiaşi principiu în contextul locului de muncă sau în contextul vieţii de zi cu zi, și moduri de aplicare astfel încât să începem procesul de restaurare a capacităţii noastre de a fi prezenţi şi conectaţi la viaţa noastră zilnica.

Comments

comments