Yoga Pranayama: Introducere in Practica, Miercuri ora 19:00

vitaka mudra fÎn tradiţia Yoga, esenţa energiei se numeşte “prana”- tradusa ca ceea ce este in continua miscare. Este această prana, ca energie vitală, care este  baza fortei  care animă totul ce este in viata.

Dacă prin practica de posturi Hatha Yoga putem desface patternuri localizate in corpul fizic, Pranayama este trezirea corpului energetic. Mai précis, Pranayama este procesul prin care prana în organism este activata şi echilibrata.

Cu aceasta echilibrare observam si o unificare a campului mental,  ducand fara efort catre starea de meditaţie (dhyana).

Abordare:

Trei etape pot fi distinse in aceasta pratica:

Prima etapa consta in activarea si trezirea pranei folosind tehnici dinamice. Acestea sunt asa numitele “pranayame clasice”– exerciti de conectare energetica prin intermediul respiratiei. Acestea sunt simple, eficace si pe deplin abordabile.

Functia acestor tehnici este de  a elibera prana de blocaje si inertie.

In urmatorea etapa, conectand aceasta Prana cu puterea atentiei, dezvoltam  capacitatea de a observa si cunoaste diversele  mechanisme ale pranei.

Ultima etapa a  practicii  consta in echilibrarea si stabilizarea pranei, avand ca rezultat, stabilizarea mentalului.

Program/Participare

Programul este urmatorul

1. Centrare + Practica Posturi : aprox 60 minute

2. Pranayama + Meditatie: aprox 45 minute

3. Relaxare: aprox 10 minute

Participarea este deschisa persoanelor ce au deja o experienta cu practica de Asana (posturi Yoga) sau meditatie Sedintele sunt de aproximativ doua ore. 

Pentru informatii suplimentare/detalii: info@yogaepoche.ro,  sau 0721.655.702

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>