Hatha Yoga Pranayama: Arta Respiratiei Constiente

hatha-pranayama-850A fi prezenti cu noi insine cateva minute poate fi un test de anduranță mai degrabă decât un gest de usurare și deschidere…. Cultivarea starii de prezență, numita in mod ambiguu  ‘meditatie’, in pofida hype-ului si a marketing-ului, este unul dintre cele mai dificile lucruri.

In special in afara unui context bine definit…

Ceea ce lipseste in multe cazuri este un cadru clar– o intelegere bine intemeiata, bazata in realitate.

Putem incepe acest demers cu Anapanasati Sutta, principalul text pentru cultivarea atentiei din canonul Pali. In aceasta prezentare ceea ce gasim este mai degraba un travaliu ‘energetic’ care implica intregul corp. Mai precis, ne este specificat sa ‘cunoastem intregul corp’, sa ‘calmam intregul corp’ si să “respiram cu intregul corp”.

Cum putem intelege aceaste instructiuni? Ce inseamna sa putem implica corpul in aceasta cultivare?

Ce inseamna sa ‘respiram cu intregul corp’? Si ce este aceasta ‘stare de prezenta’?

Acestea sunt punctele de pornire pentru cultivarea atentiei  folosind energia corpului si a respiratiei: Hatha Yoga Pranayama.

Detalii Program.

Acest program de introducere este pentru persoane care care practica posturi yoga si care doresc sa treaca la urmatorul nivel.

 

La fel, programul este pentru persoane carepsimt nevoia de o centrare interioara, dar pentru care practica de ‘meditatie’ nu a dat roadele dorite.

Detalii despre mine: http://yogaepoche.ro/contact/

Donatie sugerata: 160 ron/8 sedinte, sau 20/30 ron sedinta.

Pentru detalii: info@yogaepoche.ro

Comments

comments