puterea-atentiei-alethea

Puterea Atenției: Meditație, Mindfulness, Mind-Training | Curs intensiv de 4 saptamani, 9-30 Aprilie

Puterea Atenției: Meditație, Mindfulness, Mind-Training, cu G.Petre | Asociatia Alethea. Marți seara, 9-30 Aprilie, 19:30- 21:30. Hermitage Urban.

Experiența directă a momentului prezent este esența practicii, in toate abordarile meditative. Aceasta experiență se bazează pe posibilitatea fiecaruia de a accesa, în mod intentional, o stare de constiență diferita de starea mentală obișnuită.

Cultivarea acestei stari de constiență este adeseori asociată cu o stare interioara de bine, echilibru mental și claritate. Aici putem observa lipsa reactivitații fata de experiența interioară, capacitatea de a rămâne prezenți fața de emotiile și gândurile din momentul de față și capacitatea de a acționa în mod conștient.

Mai mult, acesta modalitate de a experimenta, faciliteaza intelegerea și gestionarea procesului de identificare inconștientă cu diferite aspecte ale experienței. Aceast stare de atenție trează bazata pe cultivarea intenției conștiente contribuie la un proces de perceptie neobisnuită, numită de multe ori ‘percepție non-egoică’, sau ‘perceptie deschisă’.

În cele din urma, antrenamentul atenției aduce acea starea de liniște și bunăstare interioară posibilă atunci când simțim în mod direct sensul profund al vieții și conexiunea naturala cu ceilalți.

Temele abordate sunt urmatoarele:

1. Antrenarea minții pentru a accesa starea de prezență; puterea respirației, conectarea cu energia corpului.
2. Gestionarea procesului gândirii; gândirea intențională si gândirea non-intențională; extinderea percepției dincolo de procesele mentale.
3. Conștientizarea si ințelegerea propriilor emoții; reglarea emoțiilor si  prezența in corp.
4. Puterea compasiunii – acceptare, cunoaștere de sine si curaj.

 

Participare: Desi accesibil pentru incepatori, acest program este destinat celor care au deja testat apele practicii meditative si sunt cel putin familiarizati cu postura si practica introductiva. Pentru cei care vor urma acest curs de 4 saptamani, cat si practica pentru acasa, ne putem astepta la urmatoarele beneficii:

1. Imbunătățirea atentiei și a capacitatii de focalizare

2. Reducerea anxietatii, creșterea compasiunii, reglementarea emotiior

3. Imbunătățirea cunoasterii de sine

4. Elevarea starii de spirit

5. Reducerea stressului și a reactivitatii\

PT. inscrieri: https://goo.gl/forms/rVOGSk5XeKAbU2jH2

Despre mine:
Influentele mele primare  sunt
traditiile Birmaneze (Pa-Auk Syadaw, U Ba Khin) si traditia Thai Forest (Ajahn Amaro, Ajahn Succito). In acelasi timp, am integrat viziunea oferita de Yoga Clasica a lui Patanjali si experienta captata dupa aproape douazeci de ani de practica. Incerc sa ofer aceste invataturi intr-un mod accesibil, integrand realitatile vietii in secolul 21. Mai multe detalii gasiti aici: http://yogaepoche.ro/contact-meditatie-yoga-bucuresti/

Comments

comments