repiratie-waves-25

Respirație Holistică – Eliberare Emoțională și Claritate, Seminar de Practica, 25 martie

Seminar de Respiratie Holistica, Duminica 25 Martie, 10:00 -17:00, Cu G.Petre si A.Constantinescu

Schimbari profunde la nivel nivel fizic, emotional și mental pot fi induse prin modificarea ritmului și a amplitudinii respiratiei.

Mai mult, experimentarea cu diferite ritmuri respiratorii poate conduce la eliberarea unor elemente de ordin inconștient, de multe ori asociate cu emoții reprimate sau traume. În contextul procesului de constientizare, aceasta eliberare emotionala este parte cheie din procesul de integrare și vindecare.

În multe cazuri, emotiile reprimate care apar la suprafața în timpul sedintelor de respiratie accelerata primesc automat o rezolvare, făcând loc unei stari de relaxare profunda, meditativa.

Cele mai vechi technici  bazate pe travaliul cu respirația sunt găsite în Buddhismul timpuriu– bineințeles, aici ne referim la cultivarea capacitatii de constientizare bazata in procesul respiratoriu (anapanasati).

La fel, putem mentiona tehnicile sofisticate de ampificare si control a energiei respiratorii (pranayama/pranakriya) din Yoga Clasica, practicile si ritualurile samanice bazate in modificarea respiratiei. si cercetarile si practicile moderne din zona constiintei si a energiei- C.G. Jung, W. Reich, S.Grof si multi altii care au abordat cunoasterea psihicului, in primul rand, dintr-un punct de vedere  ‘experiential’.

O abordare care foloseste puterea respiratiei in procesul de autocunoastere si eliberare si care ținand in vedere aceste traditii ar putea fi numita ‘holistică’.

La ce ne putem astepta de la acest seminar?

Pentru inceput:

1. Deschiderea corpului fizic si a campului emotional folosind technici din practicile buddhiste/yoga clasica (postura, pranayama-respiratie energetica, practici de constientizare) si din scolile energo-somatice moderne. 2. Recunoașterea blocajelor principale in campul emotional si eliberarea lor. 3. Accesul la o viziune extinse asupra posibilităților experiențiale în corp, în special experiența puternica a energiei. 4.• Un plus de relaxare și ancorare în prezent.

Date Seminar:  Duminică 11 februarie 2018, între orele 10.00 – 17.00,  Centrul Anahata, str. Fabrica de Chibrituri nr.16, et.2, ap.5 (interfon 5), sector 4.

Investiţie: 180 lei

Înscrieri și detalii despre curs:
George Petre – Tel: 0721.655702 / E-mail samastithi@gmail.com
Adrian Constantinescu – Tel: 0733245271 / E-mail: adrian.constantinescu67@yahoo.com

Comments

comments