Retragere de meditatie cu Dr. Kaisa Puhakka, la Pestera-Moieciu 18-21 iunie

Kaisa-mountain-1000Fructul practicii meditative: de la alienare la conectare

Cum putem trece de la intelegerea conceptuala a invataturilor  la realizarea directa a acestora, in experienta? Retragerea de meditatie poate oferii aceasta posibilitate.

Bineinteles, aici ne referim la invataturile  despre natura insatisfatiei (dukkha), a dorintei excesive, a nelinistii si  a incertitudniii–  in acelasi timp, ne referim la invataturile despre posibilitatea libertatii si a bucuriei.

Apropierea de propria noastra experienta este calea catre experienta realitatii. Ne apropiem de experienta noastra si de experienta lumii din jurul nostru prin practica Atentiei Constiente (sau “Mindfulness – Vipassana”). Puterea practicii de meditatia este data de contextul ei traditional.

Instructiunile pentru meditatie ne sunt oferite  zilnic,  ajutandu-ne sa restauram conexiunea profunda cu noi insine si  cu tot ce exista in jurul nostru. In aceasta connexiune  este posibil sa incepem sa intelegem.

In cadrul  intimitatii cu propria noastra experienta,  teama  ca nu am fi cine am crezut ca suntem se poate transforma  in bucurie si  libertate.

Structura Program

Retragerea de meditatie este in mare tinuta in tacere. Sesiunile de meditatie sunt de 30-45 minute, tinute pe tot parcursul zilei. In mijlocul diminetii, sunt puse la dispozitie instructinile pentru meditatie, iar in acest timp, participantii pot adresa intrebari sau ridica discutii legate de probleme cu care se confrunta in timpul practicii.

Dupa-amiaza, participantii pot face o plimbare contemplativa (walking meditation) in imprejurimile centrului de retragere, tot in tacere. Pe durata dialogului Dharma tinut seara, participantii sunt bineveniti sa puna intrebari din nou.

Mesele sunt luate impreuna in tacere. Vom avea un bucatar (specializat in preparate vegetariene-vegane), asistat de catre participanti,  prin rotatie. Tacerea va fi mentinuta cand au loc mesele precum si in timpul gatitului.

Comments

comments