AJ-ABH-2017

Programe de Meditatie cu Tan Ajahn Abhinando in Bucuresti 21-26 Sept.|Asociatia Alethea – Centrul Anahata

Weekend de Meditatie cu Tan Ajahn Abhinando in Bucuresti 22-24 Sept.| Asociatia Alethea – Centrul Anahata. Pentru inscrieri: https://goo.gl/forms/obIATARJXk8mGXoo2

Practica spirituala in traditia Theravada este o forma de cercetare bazata in experienta– o cercetare in natura placerii si a durerii, a corpului si a emotiilor. Realizarea acestui obiectiv nu se intimpla undeva in viitorul indepartat ci in experienta acestui moment.

Aici incepem cu investigarea mintii si a corpului– a procesului gandirii, a gamei de senzatii fizice ce constituie baza experientiala, determinand nu numai modul in care percepem fiecare clipa, dar si comportamentul si actiunile noastre.

Satipatthana Sutta, unul dintre cele mai importante texte de meditatie din aceasta traditie ne ofera o harta pentru acest demers. Aceasta   detaliaza  modul in care putem folosii experienta insasi ca baza pentru stabilizarea atentiei si, poate mai important, ca baza pentru cultivarea capacitatii de constientizare (awareness, sati).

Mai mult decat auto-cunoastere, rezultatul acestui proces este unul de purificare.

Împreună cu Ajahn Abhinando vom folosii cadrul oferit de Satipatthana Sutta pentru a explora o gama de strategii în travaliul cu mintea și corpul, atât în teorie cât și în practică. Printre aceastea vom vedea si modul in care putem integra  cele ‘sapte aspecte ale realizarii’ (Satta Bojjhanga) in practica.

Despre Ajahan Abhinando. Originally from Hamburg, Germany, Ajahn Abhinando is a Theravadin Buddhist monk, with over 25 years experience in the tradition. Currently, he is abbott of the Dhammapala monastery of the Thai Forest tradition under Ajahn Chah. He is the author of several volumes of poetry, notably the bilingual collection entitled ‘When everything is said’ ( http://www.abhayagiri.org/media/books/abhinando_when_everything_is_said_wenn_alles_gesagt_ist.pdf).

Detalii Participare Weekend de Meditatie: 22-24 Septembrie

Aceaste ‘mini-retragere’ de meditatie va fi tinuta in liniste (noble silence). Practica a include perioade de meditatie formala (in sezut, in picioare si in mers), meditatie ghidata focalizand constientizarea corpului, a senzatiilor si a sentimentelor, si periode de meditatie Metta (loving-kindness). P

Vor fi instrucțiuni detaliate de meditație, discuții și perioade de întrebări și răspunsuri . Participare este pe baza de inscriere– costul de participare este 150 ron (donatie sugerata).

Programul pentru weekend este urmatorul: vineri seara 19:00 – 21:30, sambata & duminica 9:00 – 18:00.

Comments

comments