repiratie holistica33

SEMINAR DE RESPIRAȚIE HOLISTICĂ, 10 Decembrie | Asociatia Alethea – Centrul Anahata

CONECTAREA LA ENERGIA UNIVERSALĂ ȘI IEȘIREA DIN POLARITATE”, cu ADRIAN CONSTANTINESCU & GEORGE PETRE

Programul de Respiratia Holistica  ofera o metoda de explorarare a adancimilor  psihicului prin accesarea spontana a unui tip de perceptie neobijnuita, folosind o respiratie activa si un grad de atentie sustinuta, centrata in corpul fizic.

Acest proces demonteaza mechanismul  psihologic de aparare/reprimare,  inlesnind  aparitia in mintea constienta a unor tipare adanc ascunse.

Am ales termenul ‚holistic’  precis  pentru acest motiv:  tiparele respiratorii oglindesc cumulat toate aspectele ființei. Stim cu totii ca diferite practici respiratorii  a fost folosite de-a lungul timpului de diferite traditii pentru a cataliza eliberarea si integrarea  în plan  fizic, emotional si mental.

In acelasi timp abordarea nostra este holistica datorita si faptului ca impreuna, accesam intelepiunea acestor traditii incepand cu practicile de constientizarea a respiratiei (prana-apana-smrti) asociate cu buddhismul timpuriu (Theravada) pana la starile de constiinta profund unificata numite ‚samadhi’ in Yoga lui Patanjali.  Aici putem adauga si cercetarile moderne in zona constiintei si a energiei.

Este aceasta abordare holistică  care ne pregateste pentru connexiune cu atat energiile subterane  din noi– energiile inconstientului, cat și nivelurile de conștiință cele mai înalte incepand  procesul de eliberare  și autocunoaștere.

DESCRIERE PROGRAM

Tehnicile  folosite în travaliul cu respiratia acoperă o gamă foarte largă– de la modificarea drastică  a ritmului si amplitudinii respiratiei, la armonizarea subtila indusa prin procesul de constientizare a respiratiei naturale, la tehnici sofisticate de control si retentie a suflului.

Cea mai profunda si subtila practica insa ramane  pratica cunoscuta ca „Prana-Apana Smrti’ , gasite in traditia buddhista veche, practica de constientizare precisa a fluxului energetic ca tehnica de conectare cu natura realitatii.

Este aceasta practica care ne va deschide calea catre lucrul cu corpul, procesul de respiratie activa, practica prezentei in corp, procesul de constientizare si practicile interpersonale.

Pentru cei care vin pentru prima data, iata la ce ne-am putea astepta in urma acestui seminar:

 

  • Deshiderea corpului, a campului emotional si mental, folosind technici energetice si somatice din practicile buddhiste vechi si traditia yoga clasica.
  • Recunoașterea unor tiparele limitative sau obiceiurilor subminante;
  • Eliberarea lor la nivel mental/ emoțional cu efecte în plan fizic;
  • Accesul la o viziune extinse asupra realității și aspectelor ei subtile, nepalpabile;
  • Lărgirea benzii de frecvență în care performăm, posibilitatea de a diminua condiționarea exterioară;
  • Recunoașterea cu mai mare ușurință a resurselor proprii, folosind întregul spectru al realității.

Comments

comments