repiratie holistica33

Seminar Respiratie Holistica: 10 Decembrie | Asociatia Alethea – Centrul Anahata

Susţinut de Adrian Constantinescu și George Petre, duminică 10 decembrie 2017, între orele 10.00 – 17.00, la Centrul Anahata, str. Fabrica de Chibrituri nr.16, et.2, ap.5 (interfon 5)

DESPRE RESPIRATIA HOLISTICA

Respirația este strâns legată de viață. Fie ca este vorba despre  latinul ‚anima’  sau grecescul ‚anemos’ (vânt),  respirația este  conectata cu  ceea ce noi numim ‚spirit’- esența vietii.

În același timp însă, respirația este o functie fiziologica, in mare parte inconstienta, puternic condiționata de modul in care organismul proceseaza datele din mediu. Acest proces semi-constient  poate fi transformat intr-unul  pe deplin constient care ne poate calauzi catre cele mai subtile aspecte ale realitatii noastre.

De-a lungul timpului diferite traditii au folosit potentialul respiratiei ca punte intre ‘inconstient’ si ‚constient’ pentru a explora aspecte ale psihicului mai putin cunoscute, pentru a aduce la lumina constiintei emotii reprimate, pentru a clarifica traume vechi.

Aici putem mentiona practica de constientizare bazata in procesul respiratoriu (anapanasati) asociata cu Buddhismul timpuriu, tehnicile sofisticate de ampificare si control a energiei respiratorii (pranayama/pranakriya) din Yoga Clasica, practicile si ritualurile samanice bazate in modificarea respiratiei, si cercetarile si practicile moderne din zona constiintei si a energiei- C.G. Jung, W. Reich, S.Grof si multi altii care au abordat cunoasterea psihicului, in primul rand, dintr-un punct de vedere  ‘experiential’.

O abordare care foloseste puterea respiratiei in procesul de autocunoastere si eliberare si care ținand in vedere aceste traditii ar putea fi numita ‘holistică’.

Seminarul de ‘Respiratie Holistică’ de duminica 10 Decembrie, la ora 10:00, sustinut impreuna cu Adrian Constantinescu deschide o poarta larga in aceasta directie. Detalii mai jos.

PROGRAM RESPIRATIE HOLISTICA, 10 DECEMBRIE 10:00- 17:00

Iata la ce ne putem astepta de la acest seminar:

  • Deschiderea corpului, a campului emotional si mental, folosind technici din practicile buddhiste, din yoga clasica, si din scolile energo-somatice moderne.
  • Accesul la o viziune extinse asupra realității și aspectelor ei subtile, nepalpabile;
  • Recunoașterea unor tiparele limitative sau obiceiurilor subminante si eliberarea lor la nivel mental/ emoțional cu efecte în plan fizic;
  • Lărgirea benzii de frecvență în care performăm, aboedarea dintr-o perspectivă mai lejeră, mai detașată, a vieții;
  • Sporirea gradului de încredere în forțele proprii, recunoașterea cu mai mare ușurință a resurselor, folosind întregul spectru al posibilitatilor.

Investiţie: 180 lei

Înscrieri: George Petre – Tel: 0721.655702 / E-mail info@yogaepoche.ro
Adrian Constantinescu – Tel: 0733.245271 / E-mail: adrian.constantinescu67@yahoo.com

Despre noi:    

George Petre. Co-Fondator si Director de Programe, Asociatia Alethea/Centrul Anahata, Presedinte, Asociatia Buddhista Theravada Romania. Practica Yoga Clasica (Samkhya Yoga) in traditia lui Patanjali, si Meditatie (in traditia Theravada) de mai mult de douazeci de ani.  A efectuat  nenumarate seminarii si retrageri de practica de durata scurta si lunga (peste trei luni) in India, Thailanda, Sri Lanka, Birmania, America de Nord si Europa. Printre profesorii lui se numara  Arnaud Desjardins, , Ajahn Sucitto, Ajahn Amaro, Eric Baret si Mark Dyczkowski. Nascut in Romania, a locuit pana in 1995 in Statele Unite.

Adrian Constantinescu. Primele mele strădanii pe drumul cunoaşterii au fost ghidate de distinsa doamnă Nineta Crainici, maestrul meu de pranayama, la începutul anilor ‘90. Au urmat apoi ani îndelungaţi de studiu şi practică în domeniul radiesteziei şi terapiilor inforenergetice. Influentele mele principale sunt de la Drunvalo Melchizedek, Dan Brule, Andrew Fretwell şi Richard Rudd, a caror sisteme de cunostere impartasesc: Trezirea Inimii Iluminate (School of Remembering), Respiraţie Conştientă, Original Feeling Touch (Senzaţia Atingerii Originare) şi Cheile Genelor.

 

 

 

Comments

comments