MINDFULNESS-APL

Unlimited Feeling: Practica Mindfulness Aplicata, 16 Iunie, Hermitage

Ce se întâmpla când aducem un grad extraordinar de atenție și deschidere în experiența momentului de față?

Ce se întâmpla când devenim constienti de modul în care reactionam, de modul în care gândim, de tiparele care determina modul în care simțim?

Este oare posibil sa primim experiența noastră exact așa cum este, sa simțim ceea ce simțim fără aversiune sau atasament?

Iată cateva idei care ne conduc către notiunea de ‘prezență constienta’, stare accesibilă prin practica numita în lumea anglofona ‘mindfulness’ sau, în contextul ei original, ‘vipassana’.

Am putea spune ca ‘mindfulness’ este o stare de constiinta treaza, de cunoastere– o stare in care aversiunea/atasamantul fata de experienta au fost inlocuite de deschidere si compasiune.

Trei aspecte sunt importante în aceasta practica:

                                i. Stabilizarea atentiei

                                ii. Creșterea capacitatii de constientizare

                                iii. Cultivarea ecuanimitatii

Prin aceasta ‘tripla cultivare’  vedem posibilitatea trecerii de la starea de insatisfactie constanta-reactivitate, la o stare de claritate, echilibru și cunoastere de sine. Aici, acțiunea potrivita apare la momentul potrivit.

Mai mult, începem sa vedem din ce în ce mai clar modul în care creem insatisfactie și stress. La un moment dat, începem sa vedem cum perspectiva unei vieți traite prin prisma mintii ne separa de realitate.

Contactul din ce în ce mai clar, mai constient, cu viața traita în corp, cu emotiile noastre, cu fiecare experiența, este modul în care revenim la noi înșine.

Acesta este, în același timp, modul în care ne trezim.

Structura Program

1. Instructiuni, practica partial ghidata, meditatie: 45 minute

3. Prezentare, Q&A: 45 minute

4. Meditatie: 30 minute

Participare: Aceste ateliere sunt destinate celor care au deja testat apele practicii meditative sau mindfulness si sunt cel putin familiarizati cu postura si practica introductiva.

Contributie: 30 ron (donatie sugerata)

Despre mine:
Influentele mele primare  sunt traditiile Birmaneze (Pa-Auk Syadaw, U Ba Khin) si traditia Thai Forest (Ajahn Amaro, Ajahn Succito). In acelasi timp, am integrat viziunea oferita de Yoga Clasica a lui Patanjali si experienta captata dupa mai mult de douazeci de ani de practica. Incerc sa ofer aceste invataturi intr-un mod accesibil, integrand realitatile vietii in secolul 21. Mai multe detalii gasiti aici: http://yogaepoche.ro/contact-meditatie-yoga-bucuresti/

Comments

comments