bodhi-bucegi-3

Săptămână de Practică Meditativă cu Bhante Bodhinando, 1-8 Iulie | Asociatia Alethea – Centrul Anahata

Săptămână de Practică Meditativă cu Bhante Bodhinando, tinută in liniște, la Munte si in București.

bodhinando1. Dharma Trek, Platoul Bucegi, 1-4 Iulie.  Cum s-ar putea integra practica meditativa cu mersul pe munte? Alegand un traseu relativ usor (Busteni- Gura Diham- Cabana Diham si imprejurimi pentru prima zi, Cabana Malaesti si imprejurimi, a doua si a treia zi) si integrand perioade de meditatie (in sezut si in mers) si dialog cu Bhante Bodhinando– in restul timpului, vom pastra linistea meditativa (noble silence).

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpa aderenta, geaca rezistenta la vant/polar, un rand de haine de schimb, frontala (cu baterii). Se recomanda: bețe trekking, ochelari de soare, ciocolata+protein bars+fructe uscate.

Participare: Numarul maxim de participanti este 7-8. Nu sunt taxe de participare. Contactati-ma direct pentru detalii suplimentare (transport, cazare).

Un alpinist care urca pe stânci acoperite cu gheață într-un vânt puternic nu se mișcă in mod obișnuit; el este complet prezent cu ceea ce face, este pregatit pentru orice  situație, economisește în efort, testeaza constant terenul; pe scurt, el urca cu un anumit grad de iscusință, considerand fiecare mișcare.

Dacă face o greșeală, observa imediat greșeala și o corecteaza. El  urca, si in acelasi timp,                    invața sa urce…

2. Weekend Intensiv de Meditatie, la Centru, 5-7 iulie.

Folosind cadrul oferit de Satipatthana Sutta, textul de baza pentru practica meditatiei, vom explora o gama de strategii în lucrul cu mintea și corpul, atât în teorie cât și în practică. Printre aceastea vom examina in detaliu cele cinci obstacole principale in practica meditatiei.

Vor fi instrucțiuni detaliate de meditație și perioade de întrebări și răspunsuri.

Programul pentru weekend este urmatorul:

Vineri 05 iuile- 19:00 - 21:30
Sambata 06 iulie- 9:00 – 18:30
Duminica 07 iulie- 9:00 – 18:30

Participarea este libera si deschisa tuturor– pentru a acoperii cheltuielile de transport/organizare, va sugeram o donatie de 120 ron.

Daca doriti sa participati, va rugam completati formularul alaturat: https://forms.gle/7PqGLxC1aYyoAzAt7

Comments

comments