Weekend intensiv de meditatie cu Dr. Kaisa Puhakka: 12-14 iunie

Dr-PuhakkaIncertitudinea, Practica Meditatiei si Ecologia Profunda.

Oricine este catusi de putin treaz in aceste vremuri poate simtii caracterul precar al existentei.

Cu evolutia rapida a tehnologiei, devenim din ce in ce mai interconectati in retele dense, complexe, dar fragile. Ritmul vietii si el accelereaza, crescand  presiunea pentru un nivel de productivitate (economica) fara precedent.

Dacă acest lucru nu ar fi indeajuns, incepe sa ne devina foarte clar faptul ca planeta care ne susține este în pericol. Ne regasim indepartati de relatiile umane, devenind din ce in ce mai  instrainati de noi insine.

In vreme ce sentimentul unei stabilitati si sigurante durabile se erodeaza, nu mai putem evita contactul direct cu aceasta incertitudine prezenta in miezul existentei noastre.

Este oare posibil sa descoperim vreun dar neasteptat in situatia de fata?

Acceptarea deplina a aceastei incertitudini esentiale este o pozitie greu de imaginat. A face pasi catre ea presupune o viziune cu totul diferita: aceasta poate rasari din spatiul deschis al practicii meditative, fiind insasi deschiderea fundamentala catre experienta.

Putem numii aceasta deschidere ‘compasiune’.

In paralel ecologia profunda descrie posibilitatea restaurarii conexiunii noastre cu natura. Aici, la cel mai profund nivel, vom putea descoperi ca natura este neseparata de noi, fiind cea care da viata, hraneste iar apoi distruge — natura care imbratiseaza viata si moartea loalalta.

In final, putem explora inrudirea dintre perspectivele Buddhiste si ecologia profunda si modul in care oricare dintre acestea o poate intari si echilibra pe cealalta in contactul cu provocarile deosebite din lumea inconjuratoare.

Detalii retragere aici: https://www.facebook.com/events/395943790590524/

Pentru inscrieri: info@yogaepoche.ro

Comments

comments