kryia-pranayama

YOGA KRIYA PRANAYAMA: Miercuri 19:00 | Asociatia Alethea – Centrul Anahata

Legatura dintre energie (Prana) si respiratie este puternic prezenta in toate scolile indiene clasice– in traditia bazata pe Yoga Sutra lui Patanjali, unde gasim travaliul cu energia respiratiei (Pranayama) ca pregatire pentru starile subtile de cultivare meditativa (Samadhi) si in textele Pali, care contin discursurile lui Buddha, unde respiratia constienta (prana-apana smrti) ne este prezentata ca fiind vehicolul principal pentru integrarea minte-corp.

Kriya Pranayama, inteleasa ca activitatea de reconnectarea la energia interioara prin travaliui energetic folosind respiratia (Pranayama), atentia (Dharana) si postura (Asana) duce la experienta directa a ‘corpului interior’ (Pranamayakosha, corpul pranic).

Este aceasta connexiune ce face posibila starea de claritate si cunoastere uneori numita ‘meditatie’.

Programul de miercuri, destinat celor cu experienta in practica de posturi/meditatie, este urmatorul:

1. Centrare + Practica Posturi/Respiratie : aprox 45 minute
2. Kriya Pranayama + Meditatie: aprox 60 minute
3. Relaxare Constienta: aprox 10 minute

Pentru detalii/inscrieri: info@yogaepoche.ro

Despre mine: Influentele mele primare sunt traditiile meditative Theravada din Birmania (Pa-Auk Syadaw, U Ba Khin), Thailanda si Ceylon (Ajahn Amaro, Ajahn Succito, Bhante Pemasiri Mahathero, Bhante Nyanananda). In acelasi timp, am integrat viziunea oferita de Yoga Clasica a lui Patanjali si experienta capatata dupa mai mult de douazeci de ani de practica cu diferiti profesori (A.G. Mohan, BKS Iyengar, Richard Freeman, Eric Baret) in Occident si in India. Incerc sa ofer aceste practici in contextul lor original, intr-un mod accesibil, integrand realitatile vietii in secolul 21. Date contact aici: http://yogaepoche.ro/contact-meditatie-yoga-bucuresti/

Comments

comments