yoga-Sutra-2016-flyer-33

Yoga Sutra in Detaliu, vineri 19:00

Incepand de vineri seara, reluăm cursul de aprofundare a teoriei și practicii Yoga Clasică prin textul de bază: Yoga-sūtra lui Patanjali. Demersul acoperă partea teoretică prin lectura textului, inclusiv a celui sanskrit. Progresam prin înțelegerea terminologiei si a viziunii  Samkhya-Yoga.

Pentru inceput, observam ca Yoga Sutra este structurata ca un text cu radacini in traditia de transmisie orala– adica, ideile cele mai importante sunt primele. Definitia termenului ‘Yoga’, scopul si modul in care putem intelege aceasta practica sunt toate transmise in primele patru sutre.

Restul textului  amplifica si detalieza aceste puncte-cheie.

Detalii Program:

Programul este deschis tuturor practicantilor. Introducerea se face prin clarificarea și centrarea mentalului cu ajutorul sunetului-vibrație AUM, Pranava-dhyana, una dintre practicile cheie descrise în această sūtra.

Deși pentru acest curs nu sunt necesare lecturi prealabile, parcurgerea lucrărilor lui Mircea Eliade - Yoga: Nemurire și Libertate (primul capitol) și Patanjali și Yoga, contribuie la o înțelegere mai amplă a fenomenului și practicilor descrise în text.

Donație sugerată: 30 lei.

Pentru detalii/inscrieri: info@yogaepoche.ro

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>